Favágók szúrtak ki a kormánnyal Visegrádon

2013.09.05. 17:41

Mégsem az áramszolgáltatók bosszúja volt a mai, csütörtöki áramszünet a kormány visegrádi kormányülésén. Az ELMŰ Nyrt. tájékoztatása szerint szerdán és csütörtökön Nagymaros/Lepence vonalon fakivágás miatt rövid ideig szünetelt az áramszolgáltatás, ami érintette a Visegrádon zajló kihelyezett kormányülést is.

Mindkét üzemzavart helyi favágók szakszerűtlen munkavégzése okozta, mely során leszakítottak egy 20 kV-os középfeszültségű vezetéket. Emberi sérülés nem történt. A fogyasztókat, a hiba végleges elhárításáig, aggregátorral látta el az áramszolgáltató.

A kormányülést követő sajtótájékoztatót eredetileg 13 órára hirdették meg, később ezt 14 órára, majd újra 13 órára módosították. Rogán ezt azzal indokolta, hogy áramszünet volt abban a visegrádi szállodában, ahol a frakcióülést tartották. Az áramszünet pont akkor történt, amikor a képviselőcsoport jóváhagyta a rezsicsökkentést. Ez lehetett az áramszolgáltatók bosszúja – mondta viccelődve a frakcióvezető. A háromnapos frakcióülést a Hotel Visegrádban tartották, Rogán szerint a szálloda wellness részét lezárták a képviselők elől, hogy mindenki a munkára koncentráljon.

A kihelyezett vidéki frakcióüléssel a kormánypártok a parlamenti ülésszakokra készülnek. A zárt ajtók mögötti megbeszéléséken szinte az összes olyan téma szóba kerül, ami a következő hetek, hónapok politikai csatározásait meghatározza.