Hajóra költözik Győr centruma

2013.09.05. 10:18

Motor nélküli hajó horgonyzott le Győrben, a Mosoni-Duna partján. Az állóhajó akkora, mint a fél győri Széchenyi tér, körülbelül 1300 négyzetméter, és közösségi célokat szolgál majd. Az európai uniós pályázati projekten étterem, grillterasz, napozómóló, kishajókikötő és kajak-kenu bérlési lehetőség is lesz. Sőt, újdonságként jogosítvány nélkül is vezethető, bárki által bérelhető motorcsónakokat is ki lehet majd itt próbálni – írta a kisalföld.hu.

2871080
Fotó: Cseh Róbert / Kisalföld.hu

A kivitelezést a Bajai Hajóker Kft. végzi, amely a közelmúltban átadott lipóti kompot is építette. Jakab Tamás tulajdonos a városi tervtanáccsal előre megvitatta, hogyan nézzen majd ki a hajó, és szerinte a végeredmény méltó lesz Győr városához. Jakab szerint a jacht már majdnem készen van, a Kisalföld más forrásai szerint viszont csak jövő tavaszra készülhet el.

Az átadás időpontja a partfelújítási munkák függvénye, és a tulajdonos reméli, hogy nemcsak a turisták, de a győriek is kihasználják majd a lehetőségeket. A jacht végleges helye a Széchenyi híd és a Kossuth híd között lesz.