Sajtófőnök: Nem volt útfelújítás

2013.09.05. 18:45

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke szerint nem igaz, hogy Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának esküvője miatt utat újítanának fel: „A miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt”.

Havasi Bertalan szerint arról van szó, hogy folytatódik a miniszterelnök és családja elleni politikai lejárató kampány: „Egyes sajtóorgánumok már egy bensőségesnek szánt családi esemény, a miniszterelnök lányának esküvője kapcsán sem tartózkodnak újabb és újabb valótlan állítások terjesztésétől."

hvg1
Fotó: hvg.hu

Ahogy korábban megírtuk, a hvg.hu cikke szerint a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg hozzá tartozó Tükröspusztán már több évtizede rendezni kellett volna a kátyús utak helyzetét, ez viszont egészen az esküvő előtti hétig nem történt meg. Helyi források szerint egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondják, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék.

hvg2
Fotó: hvg.hu

A cikk szerint a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK), a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta a helyi önkormányzatnak a 650 méteres útszakaszt. „Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben” – írták a tájékoztatásban.