Orbán-esküvő: már a Margit körúti templomnál is aszfaltoznak

2013.09.06. 09:56 Módosítva: 2013.09.06. 12:17

A Margit körúti ferences templom mögötti parkban is készülnek Orbán Viktor miniszterelnök lányának hétvégi esküvőjére. A kormányfő lányának esküvője a templomban lesz, a lakodalmat a vőlegény családjának tanyáján, Tükröspusztán tartják. 

Felújítják az Orbán-esküvő helyszínét

Péntek reggel a Rómer Flóris útról nyíló, a parkon keresztül vezető gyalogosjárdát is rohamtempóban elkezdték felújítani. A pár tíz méteres szakaszon vezető utat több helyen feltörték, jelenleg öt-hat munkás pakolja a betontörmeléket. Az Index tudósítója megkérdezte a munkásoktól, miért éppen most újítják fel a járdát, amire azt a választ kaptunk, hogy „mert lesz az Orbán lány esküvője, és addig be kell fejezni”.

A parkban péntek reggel nagyjából tíz másik munkás is dolgozott zöld kertészeti munkaruhában, ők az avart szedték össze. Az Indexnek elmondták, körülbelül havonta szokták takarítani a parkot. Egyikük hozzátette: szerinte a mostani takarítás azért esett péntekre, mert szombaton lesz a miniszterelnök lányának az esküvője.

Nem is nyilatkoztak

A járdát felújító munkások sárga láthatósági mellényt viselnek, melynek feliratán a következő szerepel: Puhi-Tárnok Út- és Hídépítő Kft. Egyikük a hátára mutatva azt mondta, hogy nem az önkormányzattól jöttek, hanem a céget képviselik.

Cikkünk megjelenését követően azonban a cég közleményt küldött szerkesztőségünknek, melyben a következőt írják: „A helyszínen dolgozók nem a PUHI-TÁRNOK Út- és Hídépítő KFT alkalmazottai, hanem a Társaságunk által megbízott alvállalkozó alkalmazottai, akik nincsenek feljogosítva arra, hogy bármilyen kérdésben nyilatkozzanak, így ennek megfelelően nem is nyilatkoztak Önöknek.″

A Puhi-Tárnok egyik munkatársa, Bán Beatrix az Indexnek telefonon azt mondta: a konkrét munkáról nem ad felvilágosítást, de van több élő szerződésük is a II. kerületi önkormányzattal.

Balesetveszélyes járdaszakasz

Felhívtuk ezért az önkormányzatot is. A II. kerületi önkormányzat munkatársa kérdésünkre azt válaszolta, hogy biztosan nem az ő megbízásukból javítják a járdát a parkban. Újbóli kérdésünkre azonban a kerület sajtóreferense azt válaszolta, rosszul tettük fel telefonon a kérdést, és azt mondta, a szóban forgó járdafelújítás esetében valóban önkormányzati megbízásról van szó.

A II. kerület tájékoztatása szerint az önkormányzat „az éves tervek és szerződések szerint jelenleg kb. 30 helyszínen folytat közterület karbantartási munkálatokat.″ Válaszukban a következőket írták a munkálatokról: „Ennek egyik helyszíne a Mechwart tér, amelynek semmi köze a Margit körúti templom és a templomhoz vezető gyalogos útvonalak egyikéhez sem.(Kérem, nézzen a térképre.)

A Papkert focipályájának oldalában található balesetveszélyes járdaszakasz javításának szintén nincs köze az Önök által említett rendezvényhez. A kivitelező cég alkalmazottjának tulajdonított állítás valóságtartalmát nem tudjuk ellenőrizni, nem is tartjuk relevánsnak. Tudomásunk szerint az érintett cég meg fogja tenni a szükséges lépéseket az ügy tisztázása érdekében. Bízunk abban, hogy az Index internetes újságot nem zavarja, hogy az II. Kerületi Önkormányzat végzi a feladatait, igyekszik rendezett és biztonságos környezetet kiépíteni és fenntartani.″

Közben megkerestük a Miniszterelnökséget is, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint nincs közük a felújításhoz:

„Ön eltévesztette a házszámot. Miért kellene a Miniszterelnökségnek egy kerületi járdafelújításról tudnia? Kérem, a II. kerületi gyalogosforgalom megkönnyítésével kapcsolatos beruházás ügyében a terület kezelőjéhez/tulajdonosához szíveskedjen fordulni” – válaszolta a sajtófőnök.

A Tiborcz-birtokon is aszfaltoznak

Csütörtökön írta meg a hvg.hu, hogy a lagzi helyszínére, a tükröspusztai Tiborcz-tanyára vezető utat is leaszfaltozták, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szerint azért, mert az utat átadták a helyi önkormányzatnak, és ilyenkor el szoktak végezni bizonyos munkákat.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint nem igaz, hogy Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának esküvője miatt utat újítanának fel: „A miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt”.