Vádat emeltek az ittasan halálos balesetet okozó tűzoltó ellen

2013.09.06. 21:30

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Nyomozó Ügyészség a márciusban rendőrök elől menekülve halálos balesetet okozó tűzoltó ellen - tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség. A tűzoltó, aki akkor a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozott, március 3-án éjjel Várpalotán szórakozott, szeszesitalt is fogyasztott, ennek ellenére hajnalban volán mögé ült.

A tűzoltó és a mellette ülő utas bekötötte a biztonsági övét, a hátul ülő férfi azonban nem. Az autót a rendőrök Várpalota belterületén közúti ellenőrzésre akarták megállítani, de a sofőr a jelzésre nem állt meg. Továbbhajtott a 8-as főútra, majd áthaladt Sólyon, miközben a rendőrök követték.

Tájékoztatása szerint a sofőr Sóly után egy kanyarban - mivel nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt - elvesztette uralmát a jármű felett, az autó tengelye körül többször megpördült, majd a mezőgazdasági területen állt meg. A balesetben a hátul utazó férfi a helyszínen meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport