Mária
-7 °C
3 °C

Jerikó lett Eger új testvérvárosa

2013.09.07. 19:01

A palesztin fennhatóság alatt álló Jerikóval kötött testvérvárosi szerződést Eger. Az erről szóló megállapodást Habis László egri és Mohamed Dzsalajta jerikói polgármester írta alá a hevesi megyeszékhelyen szombaton.

Eger évekkel ezelőtt elhatározta, hogy a kultúrák közötti párbeszéd egyik hídja szeretne lenni. A hevesi megyeszékhelynek eddig tíz testvérvárosa volt, Jerikó a tizenegyedik.

Habis László hangsúlyozta: azzal, hogy Eger egy történelmi palesztin település testvérvárosa lett, a két nép közötti barátság elmélyítése a cél. Az együttműködés és információcsere elősegíti a vallások közötti párbeszédet, és a kölcsönös megértést is. Miután Jerikó és Eger között a turisztikai szakemberek találkozásain, valamint a kereskedelmi lehetőségeken túl az együttműködés egyik fő területe az oktatás lehet, Eger kiemelt partneri szerepet szán az Eszterházy Károly Főiskolának - húzta alá a polgármester.

A közlemény kitér rá, hogy az első magyar-palesztin testvérvárosi megállapodás 2010-ben köttetett, Kalocsa és Betlehem között.

A palesztinok üzenete az, hogy tisztelni kell az emberi értékeket, és az emberi méltóságot - idézi a közlemény Mohamed Dzsalajtát, aki jelezte: Jerikónak több mint 20 európai várossal van testvérvárosi szerződése.

A 25 ezer lakosú Jerikó a Jordán folyó völgyében fekszik, Jeruzsálemtől 35 kilométerre található, 2005 óta palesztin fennhatóság alatt áll.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!