no

Ezt a videót adta át Gyurcsány Orbánnak

2013.09.09. 16:19 Módosítva: 2013.09.09. 16:59

Gyurcsány Ferenc, exminiszterelnök a parlament hétfői plenáris ülése előtt odalépett Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Kezet fogtak, majd a DK elnöke egy borítékot adott át Orbánnak, ami egy filmet tartalmazott. Gyurcsány a videóval kapcsolatban a következő bejegyzést posztolta Facebook-oldalára:

Múlt szerdán filmet forgattunk Felcsúton. Szoros emberfogással kísértek bennünket a helyi fideszesek. Az elkészült filmet eddig több mint 150 ezer ember látta. 
Amikor elhagytuk a falut és miután leráztuk kísérőinket az országúton, megállított bennünket egy ember. Durva történetbe kezdett. Ezek után visszafordultunk és nekiálltunk még egy film forgatásának. Erről alkalmi kísérőink már mit sem tudtak.
Amit itt látnak, az maga a megrendítő gyalázat. Felcsút környéki emberek arcukat nevüket vállalva beszélnek arról, hogyan tette és teszi őket tönkre Orbán, Orbán rokonai, barátai. Azért készült a film, hogy lássák, milyen lett az ország, és hogy a nyilvánosság védelmet nyújtson a megalázottaknak.

A filmen felcsúti emberek beszélnek arról, milyen igazságtalan, hogy minden földet Mészáros Lőrinc, illetve Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának friss férjének családja, a Tiborcz család kap. Amit meg nem, azt erőszakosan próbálja megvenni, áron alul. „Teljesen meg vannak félemlítve az emberek, itt mindenki fél" – mondja egy helyi férfi, aki Gyurcsány "De mitől félnek?" kérdésére a következőt válaszolja: „Abban a pillanatban, mikor valaki nemet mer mondani ennek a kormánynak, abban a pillanatban vagy a rendőrség, vagy az adóhivatal, mindenki rászáll".

Gyurcsány Ferenc első felcsúti videóját itt nézheti meg.