Gyereket próbált lopni egy nő a 13. kerületben?

2013.09.10. 15:15
Szeptember első hetében próbált meg hazavinni egy gyereket egy 13. kerületi általánosból az iskola igazgatója szerint. A nő állítólag arra hivatkozott, hogy logopédiára kell vinnie a gyereket, aki őt nem ismerte, és sikoltozni kezdett. A rendőröket csak napokkal később értesítették. Most keresik a nőt.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója a Díványnak azt mondta, hogy az ő iskolájukba még a múlt héten ment be egy nő, az épületbe azzal az indokkal, hogy a gyerekét szeretné beiratni az iskolába. Az igazgató szerint a nő nagyon furcsán viselkedett, zavart volt, remegett. Elkapott egy kisdiákot, és azt mondta neki, hogy különórára kell mennie.

A kollégák észlelve, hogy idegen tartózkodik az épületben, a biztonsági szolgálattal kikísérte a nőt az épületből. Az eset után értesítették a rendőrséget, és tájékoztatták diákjaik szüleit az esetről. Az igazgató a Díványnak azt mondta, nem tud arról, hogy a nő másik iskolában is próbálkozott volna.

Négy nap múlva szóltak csak a rendőröknek

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata kedd délután az Indexnek megerősítette az incidens hírét. Közölték, hogy az általános iskolába 2013. szeptember 2-án ment be egy ismeretlen nő azzal, hogy különórára kell vinnie gyerekeket. A láthatóan zavartan viselkedő nőt az iskolából kikísérték.

A rendőrség szerint az esetről az intézmény fenntartójának képviselője szeptember 6-án tett bejelentést a XIII. kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrök azonnal az iskolába mentek, a helyszínen azonban kiderült, hogy az eset 4 nappal korábban történt. "A nyomozók a helyszínen adatgyűjtést végeztek, az ismeretlen nőt személyleírása alapján a kerületi járőrök keresik, elszámoltatása érdekében" - közölte a rendőrség.

Ha esetleg van információja az esetről, kérjük, írjon erre az erre az e-mail címre.