Két szék között a pad alatt az NFM államtitkára

2013.09.13. 16:08
Felmondtak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkárának, mert más fontos pozícióba helyezték volna. Távozását be is jelentették a tárcánál, de közben megváltozott a kormányzati szélirány, és nem üresedett meg a felkínált állás, ezért hivatalosan máig nem mentették fel Hegmanné Nemes Sárát.

Az Index információi szerint augusztus óta tisztázatlan, hogy be van-e töltve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkárának pozíciója, pedig Hegmanné Nemes Sára - elvileg - már egy hónapja távozott a tárcától.

Úgy tudjuk, Németh Lászlóné, az NFM vezetője mondott fel Hegmannénak, aki augusztusban még azzal az ígérettel bírt, hogy hamarosan megkaphatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöki tisztét. A helyzet azonban az elmúlt hetekben megváltozott, a KEHI-nél nem történtek személycserék, így Hegmanné számára nem tudták biztosítani az új állást.

Az államtitkári funkcióból való távozás procedúrája is leállt, a hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem írta alá a felmentést.

Megkerestük a minisztériumot is Hegmanné Nemes Sára lemondásával kapcsolatban, a sajtóosztály azonban részletek helyett egyetlen mondattal válaszolt: az Index értesüléseit a minisztériumnak nem áll módjában megerősíteni.

Hegmanné Nemes Sára 2010 óta töltött be államtitkári posztot a fejlesztési tárcánál, először felügyeletért felelős államtitkár volt, munkakörét azonban idővel vagyonpolitikáért felelős államtitkárságnak nevezték át.