Még nem tér vissza a miskolci kórházigazgató

2013.09.13. 18:24

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója szeptember 15-ével még nem tér vissza a kórház élére – közölte Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) pénteken. A főigazgató megbízását eredetileg szeptember 15-ig függesztették fel, de már korábban jelezték, hogy ez az időpont meghosszabbítható.

A közlemény szerint a folyamatban lévő vizsgálat lezárultáig Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója – közös megegyezéssel – továbbra is mentesítette Csiba Gábort rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól.

Augusztus 5. és 14. között kilenc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban. Az addigi nyolc haláleset miatt Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 12-én rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. Emellett a GYEMSZI-t arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház főigazgatóját. A vizsgálat ideje alatt Nagy Gábor orvosigazgató vette át a kórház irányítását.

Az általunk megkérdezett koraszülött-ellátásban dolgozó orvosok szerint nem ritka a koraszülött csecsemők halála, de a kilenc haláleset kiugrónak számít. Felmerült, hogy a nagy meleg, esetleg a korábbi kórházi felújítás miatt juthatott valamilyen kórokozó a területre.