Leszakadt az út egyik oldala

2013.09.16. 14:45
Mélygödröt feltárva leszakadt a burkolat a Verpelét és Kisnána közti úton. A Magyar Közút soron kívül kezeli az esetet, de a vizsgálatok még tartanak, egyelőre nem tudni, mikorra állíthatják helyre az útszakaszt.

Verpelét és Kisnána között lassan nevezetességgé válik egy útleszakadás, ami még tavasszal kezdődött, írta az Egri Hír, aminek fotósa vasárnap képeket is készített a derékig érő, hatalmas lyukról.

A két település közötti, 2416-os számú úton a korábban észlelt burkolathibák miatt szeptember 13-án nagymértékű burkolatleszakadás történt az útszakasz egyik sávján, írta válaszában megkeresésünkre a Magyar Közút Zrt.

egrihir-utlesz-650-3
Fotó: Barna Béla / Egrihir.hu

Mint írták, a helyszínen az ilyenkor szükséges forgalomtechnikai jelzések, sávos forgalomterelő táblák és sárgán villogó lámpák vannak kihelyezve, emellett sebességkorlátozás is érvényben van. A másik szakaszon ideiglenesen megerősítették az aszfaltszegélyt, így a forgalom félpályán haladhat. Baleset eddig nem történt a helyszínen.

A Magyar Közút szerint a helyreállítás komplex feladat, mivel a pályaszerkezetet és a megcsúszott rézsűt is érintve kell beavatkozni. Szakembereik felmérik az út állapotát, illetve megvizsgálják, hogy milyen beavatkozásra van szükség, hogy biztosítsák a forgalmat mindkét pályán.

egrihir-utlesz-650-1
Fotó: Barna Béla / Egrihir.hu

Soron kívül kezelik az ügyet, de a talajmechanikai és egyéb vizsgálatok még tartanak, ezért egyelőre nem tudják pontosan megmondani, mikorra állíthatják helyre az útszakaszt és ahhoz mekkora plusz forrás szükséges.