Újabb gyerekrablási kísérlet Budapesten?

2013.09.16. 12:25

Egy a Facebookon terjedő poszt szerint újabb gyerekrablási kísérlet történhetett Óbudán. Egy negyven körüli nő próbált meg a játszótéren a gyerekek bizalmába férkőzni. Az egyik nagyobb gyereket a nevén szólította, a poszt szerzője szerint valószínűleg kihallgatta a gyerekek beszélgetését, és onnan tudta meg, hogy hívták.

Amikor félbeszakították a beszélgetést, a nő trágárul kiabálni kezdett. Az esetet később bejelentették a rendőrségen.

Nemrég a XIII. kerületben történt hasonló eset: valaki szeptember első hetében próbált meg hazavinni egy gyereket az egyik általános iskolából az igazgató szerint. A nő állítólag arra hivatkozott, hogy logopédiára kell vinnie a gyereket, aki őt nem ismerte, és sikoltozni kezdett. A rendőröket csak napokkal később értesítették. Elképzelhető, hogy ugyanaz a személy áll a két eset mögött.

A rendőrség közleményben reagált, amelyben azt állítják a gyermekrablás csak városi legenda. „Budapesten 1995. május 31-én raboltak el egy, az iskolából hazafelé tartó tanulót. Minden más a városi legenda körébe tartozik" − írják a police.hu-n. A közleményben azt írják, hogy a gyermekrablásokról szóló rémhírekkel ellentétben „   a Budapesti Rendőr-főkapitányság előtt jelenleg egyetlen olyan bejelentés ismert, amely szerint 2013. szeptember 2-án egy feltehetően zavart nő megjelent egy Budapest XIII. kerületi tanintézetben, és ott iskolai foglakozásra hivatkozva megpróbált magával csalni egy tanulót. Jelenleg az sem egyértelmű, hogy az „iskolai foglalkozást” a tanintézetben vagy azon kívül tartotta volna meg, illetéktelenül”.

„Tény, hogy a nevelők határozott fellépésének köszönhetően az ismeretlen szándéka – bármi is volt az – meghiúsult. Tény, hogy a történtekről az intézmény fenntartója négy nappal később értesítette a rendőrséget. Tény, hogy a rendőrség a 40 év körüli, sovány testalkatú, ápolatlan megjelenésű, zavart viselkedésű nőt elszámoltatása érdekében keresi. Az ismeretlen nőről a tanintézet dolgozóinak közreműködésével grafika készült” − írja a rendőrség.