Vak komondor és arconköpés a parlament előtt

2013.09.16. 14:31

Két parlamenti képviselőjét is kiadhatja a parlament, amennyiben a hétfői szavazáson a többség támogatja Balogh József és Zagyva György Gyula mentelmi jogának felfüggesztését.

Vak komondor

Balogh esetében még júliusban kérte a legfőbb ügyészség a mentelmi jog felfüggesztését súlyos testi sértés vádjára hivatkozva.

A Fidesz soraiból május 2-án kizárt és így a függetlenekhez átült képviselő a Legfőbb Ügyészség szerint s április 28-án hajnalban fülöpházi otthonukban bántalmazta az élettársát, aki súlyosan megsérült. Az asszony kórházba került, három helyen tört el az arccsontja.

Balogh tagadta bűnösségét. Elismerte, hogy ittas állapotban értek haza a lakodalomból, de nem emlékezett arra, hogy bántalmazta volna S. Terézt. Szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett a vak komondorjukon, és úgy szerezte a sérülést. Balogh az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökéhez küldött levelében maga is kérelmezte saját mentelmi jogának felfüggesztését.

Köpött a liftnél, vagy nem

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága a parlament elé küldte egy magánvádas ügyben Zagyva György Gyulával kapcsolatos indítványát is. Eszerint a jobbikos politikus a Képviselői Irodaházban arcon köpte volt párttársát, az azóta függetleneknél ülő Pősze Lajost. A független képviselő ezért feljelentést tett.

Zagyva csak annyit ismert el, hogy szóváltás kerekedett közte és Pősze között, azt azonban visszautasította, hogy leköpte volna képviselőtársát. A Jobbik frakciójának tagja előzetesen közölte, kész lemondani mentelmi jogáról.