Bajnai: Garantált munka a 30 alattiaknak

2013.09.18. 13:11

Minden hat hónapnál régebben munkát kereső harminc év alatti fiatalnak garantált munkahelyet vagy biztos elhelyezkedést jelentő képzést ígért Bajnai Gordon az Együtt-PM választási szövetség vezetője. Támogatnák a fiatal vállalkozókat és azokat, akik egyetem után visszamennek abba a hátrányos helyzetű térségbe, ahonnan származnak.

A szerdai sajtótájékoztatón a volt kormányfő hangsúlyozta, választási programjuk jelszava a „Gyere haza, maradj itthon!” Az Együtt a külföldön dolgozó magyar fiatalokat is haza akarja csábítani, mert szerintük ez a legsúlyosabb probléma ma Magyarországon.

Kormányra kerülésük esetén Bajnaiék minden külföldi nagykövetségen és konzulátuson olyan pontokat nyitnának, amelyeken magyarországi munkát kínálnának a kint dolgozóknak. Emellett programot indítanának a 35 év alatti fiatal magyar vállalkozók segítésére, továbbá egy „új telepes program" keretében támogatnák azokat is, akik felsőfoki tanulmányaik után vissza szeretnének térni abba a hátrányos helyzetű térségbe, ahonnan származnak.