Pszichiátrián kezelték az erőszakos NAV-ost

2013.09.18. 07:25 Módosítva: 2013.09.18. 07:26

Korábban pszichiátrián is kezelték azt a NAV-os alkalmazottat, aki augusztus 3-án megerőszakolta kolléganőjét, írja a Blikk. A férfit pszichiátriai kezelése miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV) gépkocsivezetőnek minősítették vissza. Erős nyugtatókat szedett, és feltehetőleg akkor is zavart állapotban volt, amikor tettét elkövette.

A borsodi NAV-ellenőrt egy Nógrád megyei kiküldetésen erőszakolta meg a hatvanéves Sz. József, amikor együtt voltak egy ellenőrzésen. A férfi azzal az ürüggyel csalta magához a negyvenes éveiben járó családanyát Salgótarjánban, hogy a lakásban felejtett valamit. A gyanú szerint azonnal bezárta az ajtót, amint a nő belépett a lakásba.

A Blikk rendőrségi forrásai szerint a férfi túszul ejtette a nőt, aki az erőszak hatására elájult. A férfi éjszaka is őrködött a nő fölött, rövidnadrágban és világító bányászsisakban járkált a lakásban.

A pénzügyőrnő másnap reggel tudott kimenekülni, amikor a férfi lement a garázsba a kocsijához. Az áldozat kifutott a bérházból, átszaladt a szomszédos patakon, a kertek alatt igyekezett menekülni. A férfi azonban autójával üldözőbe vette. Amikor a nő kiért egy autóútra, a férfi száguldott felé kocsijával.

Egy sövény mögé bújt, és ott várt egy darabig, majd újra elindult, hogy megkeresse a rendőrséget. Egy üzletben egy eladótól sírva kért segítséget. Miután útbaigazítást kapott, újból rohanni kezdett az úttesten, de ekkor a férfi már gyalog üldözte egészen a rendőrség épületéig.