Elítélték a lányukat erőszakoló házaspárt

2013.09.20. 16:10

Nem jogerősen 11 és 6 év fegyházbüntetést szabott ki pénteken a Debreceni Törvényszék egy házaspárra lányuk szexuális zaklatása miatt. A bíróság a szülőket nevelésük alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt ítélte el. Az elsőrendű vádlott apa 11 év, míg a másodrendű vádlott anya pszichikai bűnsegédként 6 év fegyházbüntetést kapott. A házaspárt a bíróság megfosztotta szülői felügyeleti jogától is.

A bíróság megállapította, hogy az apa 2011-től csaknem másfél éven keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta lányát, és az anya közreműködésével többször közösülni próbált vele.

A debreceni család nehéz anyagi körülmények között élt, így az apa pénzszerzés reményében a 4-es útra akarta kiállítani és prostitúcióra kényszeríteni kislányát. A gyermek a szexuális erőszakos cselekmények kezdetén 11 éves volt. A kislány arról is beszámolt, hogy anyja arra kérte: tegye azt, amit az apja mond neki.

A bíróság a szakértői véleményre alapozva kiemelte: a történtek egész életére kiható testi-lelki traumát okoztak a sértettnek.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. A másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész súlyosbításért, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.