Feljelentésig fajult a bajai kampány

2013.09.22. 15:51

Az egyébként is kőkemény bajai időközi önkormányzati választási kampány vasárnap új szintre lépett: az egyik jelölt kampánystábja feljelentette egy másik jelölt stábjának egyik tagját fizikai erőszakkal való fenyegetés miatt - tudta meg az Index.

Állítólag nem ez az első alkalom, hogy az illető megfenyeget valakit, erről az esetről azonban videófelvétel is készült. A rendőrség kérdéseinkre később, írásban ígért tájékoztatást.

A bajai kampány egyébként is erősen indult: szexista weboldallal és utcai drogárusítással riogató telefonos kampánnyal próbálják meg lejáratni a baloldali jelöltjét, válaszul a Fidesz indulóját áltraffipaxozással vádolja egy MSZP közeli-blog.

Haláleset miatt üresedett meg egy önkormányzati képviselői mandátum Baján. A választás pedig a jövőre esedékes parlamenti választások közelsége miatt presztízskérdés lett: Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is Bajára látogatott.

A jobboldali jelölt Kovács Csaba, aki amellett, hogy biztonsági őr a Magyarországi Németek Művelődési Központjában, Zsigó Róbert fideszes polgármester közeli barátja. Az Együtt–MSZP–DK Teket Melinda újságírót támogatja. Teket a helyi kábelcsatorna, a Dél TV főszerkesztője.

A választáson a Jobbik jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indította.

A durva kampányról és a jelöltekről itt olvashat bővebben.