Három településen tartanak időközi választást

2013.09.22. 07:52

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Baján egy helyi képviselőt, Mikosszéplakon polgármestert, Nemespátrón pedig polgármestert és négytagú képviselő-testületet is választanak a helyiek.

Baján, Bács-Kiskun megye második legnagyobb városának 3-as számú választókerületében azért kellett a voksolást kiírni, mert egy helyi képviselő az idén májusban elhunyt. (A helyi kampányról szoló cikkünket itt találja.)

A Vas megyei Mikosszéplakon az előző polgármester lemondása miatt tartanak időközi választást, a tisztségért egyetlen jelölt indul. A 372 lakosú községben 291 választásra jogosult helyi lakos járulhat a szavazóurnához.

A Zala megyei Nemespátrón júniusban feloszlatta magát a képviselő-testület. A polgármesteri tisztségre egyetlen jelölt pályázik, a négy képviselői hely egyikét nyolcan szeretnék elnyerni. A településen 251 választópolgár adhatja le szavazatát.

Az időközi önkormányzati választásokon érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap. A választók reggel hat órától este hétig adhatják le voksukat.