Kereket oldott az autókereskedés

2013.09.24. 09:56

Üresen áll az a kaposvári autókereskedés, ami ellen korábban pert nyert egy vásárló, mert visszatekert kilométerórájú autót adott el. A jármű vásárlása után néhány hónappal tönkrement, a vásárló ezután nyert a bíróságon a kereskedő ellen.

A kereskedő nem fizette ki a megítélt kétmillió forintot, ezért a család már tüntetett is a kereskedő ellen. Az autókereskedés szombat óta üresen áll, írja a Sonline.hu, és a cég vezetőjét sem sikerült a lapnak elérnie, állítólag a lakását is elhagyta.

Nem jó üzlet

A család 2011 őszén vette meg a kívülről jó állapotban lévő Renault Megane-t. Négy hónappal később Lajoskomáromba tartottak, amikor a kocsi üzemképtelenné vált.

A vizsgálat megállapította, hogy bár a Megane kilométerórája a vásárláskor 116 ezer megtett kilométert mutatott, a kocsi addigra már valójában 185 331 kilométert futott, azaz az órát visszatekerték. A vásárló feljelentést tett ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt.

A rendőrség később leállíttatta a nyomozást, mert az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani,  abban az időszakban ugyanis két illető nevén volt a kocsi. Az új tulajdonos azonban nem hagyta annyiban. Többször próbált beszélni a kaposvári autókereskedéssel, hogy fizessék a javítás költségeit, de nem ért célt. Ezután beperelte a kereskedőt. A bíróság idén áprilisban kimondta, hogy a kereskedésnek vissza kell fizetnie a kocsi árát (1,4 millió forint plusz kamatok), de ezt nem tette meg a kereskedő.