Napokig szilikonos lehet még az autópálya

2013.09.24. 08:49 Módosítva: 2013.09.24. 11:18

Az M43-as autópályára csütörtök éjjel kifolyt ragacsos anyagot még mindig nem sikerült eltávolítani. A szilikon Maroslele környékén szennyezte be az utat, azóta le van zárva az Szeged felé vezető egyik sáv.

A szilikon rendkívül ellenálló anyag, oldószerrel nagyon veszélyes lenne kezelni, mondta Kiss Tamás egyetemi tanár és az MTA doktora a Délmagyar.hu-nak. „A felső réteget le kell kaparni” – tette hozzá az oktató.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. homokot szór a szennyeződésre és ezzel próbálják „megtörni a szennyezett réteget”. A szilikon azért veszélyes az úton, mert vizesen csúszóssá válik.

Az ÁAK ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, a rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával nyomoz. Az autópálya lezárása érinti a maroslelei csomópontot is, az M5-ös felé nem lehet felhajtani a csomópontban.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást és a lakosság segítségét kérik. Közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt kezdett vizsgálatba a rendőrség, írja a Police.hu.