Állat téphette le az idős asszony karját

2013.09.26. 13:24 Módosítva: 2013.09.26. 13:28

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget annak a 86 éves győrasszonyfai asszonynak az esetében, akit szomszédja hiányzó jobb karral talált meg, majd később meghalt a kórházban, válaszolta az Index kérdésére Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, így az esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Érdeklődtünk az ügyben a győri megyei kórházban is, de ott kérdésünkre azt mondták: a kórház feladata a sérült ellátása volt. Az asszony halála után a boncolást már a rendőrség orvosszakértői végezték el.

Az Index információi szerint több jel utal arra, hogy valamilyen állat haraphatta le az idős nő karját. Úgy tudjuk, a boncolás után is ezt a verziót valószínűsítették.

Mint megírtuk, múlt hét szerdán találták meg a 86 éves idős nőt a kertjében, akinek vállból hiányzott a jobb karja, amit azóta sem találtak meg. Az idős asszony a tyúkól közelében feküdt, kihűlt, és félig eszméletlen volt, de utolsó erejével még jelezte, hogy valami történt a karjával.

Az asszonyt súlyos, életveszélyes állapotban szállították a győri megyei kórházba. A kórházban  sebe elfertőződött, majd nem sokkal később meghalt.

Kérdésünkre egy szakértő azt mondta: a felkarcsont az egyik legvastagabb csont. Még műtétek esetén is komoly erőpróbának számít, hogy azt orvosi fűrésszel át tudják vágni. A csont csak ebben az esetben nem töredezik, minden más esetben szilánkosan törik. Bizonyos csontsérülések, törések vagy csonkolások esetén lehet arra következtetni, hogy azt mi okozta, példál egy mezőgazdasági gép gyűrte-e be a kart vagy egy autóbusz ablaka sértette meg.

Úgy tudjuk, ebben az esetben a csontvég alapján sem tudták egyértelműen kideríteni, mi miatt veszítette el a karját az idős asszony. Sokat segítene az eset tisztázásában, ha meglenne a hiányzó végtag. A korábbi információk szerint az idős nőn máshol nem voltak sérülések.

A helyi háziorvos, dr. Szűcs-Farkas Attila korábban egy lehetséges verziót ismertetett. Szerinte az asszony rosszul lett, amikor este kiment bezárni a tyúkokat. Elesett és beverhette a fejét egy kőkockába. „Valószínűleg olyan szerencsétlenül esett – s ebben a korban ez sajnos könnyen előfordulhat –, hogy a karja eltörött. Ha egy róka támadt rá, akkor az a törött kart le tudta szakítani a magatehetetlen emberről. Ez egyben válasz is arra, miért nem vérzett el az idős néni. Szakításnál ugyanis a test így tud védekezni”.