Csecsemőholttest a Duna-parton

MTI/Index
2013.09.27. 19:16 Módosítva: 2013.09.27. 20:48

Csecsemőholttestet találtak péntek kora este Budapesten, az Árpád hídtól délre, a HÉV Tímár utcai megállója alatt, a budai alsó rakparton.

Az ORFK tájékoztatása szerint 13:45-kor tett bejelentést 1 éves fiúunokája eltűnéséről egy nő. A rendőrség ezután Budapest belvárosában a csecsemő anyját biztonsági intézkedés alá vonta. A feltételezhetően önveszélyes 35 éves nő beismerte, hogy gyermekét a Slachta Margit rakparton hagyta. A rendőrök azonnal hozzáfogtak a gyerek megkereséséhez, de már holtan találták meg 16 óra 30-kor.

Hét körül még helyszíneltek a rendőrök, egyikük az Index tudósítójának azt mondta, „már elég régóta” ott vannak, de ennél közelebbit nem árult el (az első hír a holttestről 18:20-kor jelent meg). A csecsemőt közvetlenül a vízparton, a kövek között találták meg.

Az anyát kihallgatják, egyelőre nem tudni, mi áll a tragédia mögött. A gyermek halálának okát, időpontját igazságügyi orvosszakértő bevonásával boncolás tisztázza majd. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást.

A helyszíneléskor a part mellett közvetlenül egy rendőrségi motorcsónak állt, nagyjából öt szakértő vizsgálta a nyomokat és öt-hat rendőr biztosította a helyszínt. A budai alsó rakparton egy sávot lezártak, felváltva engedték a forgalmat, kisebb torlódást okozva.

A helyszínen egy rendőrautó és egy mentő állt, a közeli étterem parkolójában két rendőrségi kisbuszt is látott az Index munkatársa.