Bajnai: Minden gyerek jóllakottan fekhet le

2013.09.28. 19:29
A szolidaritás helyreállításának szükségességéről beszélt Bajnai Gordon Füzesabonyban, és azt ígérte, kormányra kerülésük esetén az első év végén minden magyar gyerek jóllakottan fekhet le.

Az Együtt-PM vezetője Kónya Péterrel, a szövetség társelnökével és Korózs Lajossal, az MSZP elnökségi tagjával közösen tartott sajtótájékoztatót, ahol bemutatták az ellenzéki szövetség Heves megye I-es választókerületi közös jelöltjét, Szalóczi Gézát.

Bajnai Gordon elmondta: rengetegen maradtak az út szélén az Orbán-kormány tevékenysége miatt, ma több mint 300 ezer ember van Magyarországon, aki semmilyen jövedelemben nem részesül. Hozzátette: nekik feltételhez kötötten együttműködési támogatást fognak kínálni a következő ciklus végére, ezért cserébe be kell kapcsolódniuk a munkakeresésbe, a képzésekbe.

"A Fidesz kongresszuson rezsihuszárok fantomokkal harcolnak, háborúba visznek oda is, ahol nincs ellenség" – tette hozzá Bajnai Gordon. Szavai szerint a kormányváltók szövetsége világos megoldást kínál azoknak, akiknek elegük van Orbán Viktor rendszeréből és változást akarnak.

"Az Orbán-kormány tudatosan, szándékosan és hidegvérrel eltépte a szolidaritás szerződését. Helyreállítjuk a szolidaritást, újra megteremtjük az egymással törődő emberek társadalmát" –mondta.

Korózs Lajos elmondta, hogy a szocialisták egy emberként állnak Szalóczi Géza mögött, mert le kell váltani a jelenlegi kormányt, amely rossz irányba viszi az országot.

Fontosnak nevezte a szolidaritás elvét. Azt mondta: a megye és a füzesabonyi térség meglehetősen szegény, az elmúlt három évben pedig olyan jövedelemátcsoportosítás történt az országban, "amelyre Rákosiék óta nem volt példa". A szegénység bővült és mélyült, a középosztály egyre lejjebb csúszik. A térségben sorra mennek tönkre a vállalkozások, "munkahelyet nagyítóval kell keresni.".

Szalóczi Géza elmondta, hogy a civil életből érkezett, 2011-ben kapcsolódott be a politikai életbe.