Békemenet indult október 23-án

2013.09.30. 16:44

Békemenetet szervez október 23-ra Budapesten a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A szervezet szóvivői és a Békemenet szervezői hétfői közleményükben azt írták, a baloldal agresszivitására hathatós választ kell adniuk. Szerintük „Bajnai mozgalmának demonstrációja” vasárnap túllépte a jó ízlés határát, a baloldal újabb mélypontra jutott a politikai trágárság terén.

„Ők erőszakot hirdetnek, mi méltósággal ünneplünk (...) nehéz szavakat találni arra, ahogy Bajnai és társai bemocskolták és a vásári komédia eszközévé silányították az 1956-os forradalom és szabadságharc jelképeit” – írták a közleményben.

Bizonyítottnak látják, hogy miközben az Együtt 2014 megbékélésről, toleranciáról és párbeszédről papol, valójában folyamatosan gyűlöletet szít a magyar közéletben, márpedig ők nem akarnak „olyan országban élni, ahol a közéletet Ron Werber csapatának stílusa uralja”.

Mint ismert, a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes, vasárnapi budapesti tüntetésé Dopeman egyebek mellett „szemétládának és pofátlannak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, majd a demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, amint ledöntöttek úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A szobor levágott fejét a szervezők végül elvitték a Szolidaritás központi székházába.