Balatoni vitorláson szippantották a kokaint

2013.10.07. 14:56

Négyórás tanúkihallgatáson ismertette a nyomozókkal Czeglédy Csaba, a szombathelyi ellenzéki frakció vezetője a birtokába került információkat arról a videóról, amelyen – állítása szerint – Lazáry Viktor szombathelyi alpolgármester látható drogfogyasztás közben.

Czeglédy az Indexnek azt mondta, hogy a kihallgatáson a már közzétett rövid videón kívül további terhelő bizonyítékokat is átadott a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak a kokainüggyel kapcsolatban. Az MSZP-s politikus benyomása szerint a rendőröknek alapos ismeretei vannak már most is a kemény drogokkal kereskedő alvilági csoportokat érintő ügyről. A nyomozás érdekei miatt azonban felhívták a figyelmét arra, hogy ne nyilatkozzon a részletekről a sajtónak.

Egy olvasónk szerint a közzétett videóból egyértelműen beazonosítható, hogy a Lazáryhoz kísértetiesen hasonlító férfi egy balatoni hajón tartózkodott, amikor a felvétel készült.

Az olvasó szerint a lekerekített szélű hajóasztal teljesen egyedi, és beazonosíthatóvá teszi a hátteret. Az asztal pereme egyébként is árulkodó, a videón jól látható részletre azért van szükség a hajókon, hogy a hullámzásban a vitorlás dőlése miatt az asztallapról ne csússzanak le a tárgyak.

kokain
Fotó: Nyugat.hu

A Blikk korábban azt írta, hogy a rejtett kamerás jelenet idén tavasszal készült, és nem a városházán, hanem egy csapatépítő rendezvényen vették fel.

Az Index ezzel szemben úgy értesült, hogy a felvétel ideje 2012 ősze volt, amikor még a szombathelyi Fidesz fiatal politikusokból álló kemény magját nem osztották meg a belső ellentétek, és gyakran együtt jártak szórakozni is.

Lazáry Viktor szombaton közleményében jelentette be, hogy – bár továbbra is ártatlanak tartja magát – saját döntése alapján, határozatlan időre felfüggeszti tagságát a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szombathelyi szervezetében annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügy ne terhelje a pártot.