Elmeszelték Bajnaiékat Baján

2013.10.08. 21:46

Megsértette a helyi választási bizottság szerint a választási törvényt az Összefogás Bajáért (Együtt-PM-MSZP-DK), mert félrevezető szórólapot terjesztettek..

A szórólapon ez volt olvasható: „A Kecskeméti Törvényszék a Fidesz kampánycsendsértése és a választási alapelvek [...] megsértése miatt megsemmisítette a szeptember 22-i választás eredményét a 32. sz. Bokodi úti szavazókörben a szavazást megismételteti!”

A bizottság szerint a törvényszék végzésében nem szerepel, hogy a Fidesz kampánycsendsértése miatt semmisítette volna meg az eredményt.

Egy hasonló ellenzéki beadványt hétfőn ugyanez a bizottság elutasított. Azt, amely egy korábbi cikkünk és az abban található videó alapján azt a kifogást emelte, hogy a Fidesz több pontban is megszegte a választási törvényt azzal, hogy hamis állításokat tett egy hangosbemondós autó hangszóróin keresztül.

A beadványban a következő szerepelt: „A fentebb megjelent videó-felvételen elhangzott, előre elkészített – a hangosbemondó gépkocsi oldalsó plakátja alapján is egyértelműen a Fidesztől származó – hangfelvételben több olyan állítás is szerepel, mely hamis: 'Tisztelt Bajaiak vasárnap, október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől. Ne higgyen a gyűlöletkeltő Teket Melindának és társainak. A Fidesz megvédi önt!'”

A kifogást tévő ellenzékiek szerint ez a szöveg sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. Az elutasítást azzal indokolta a választási bizottság, hogy a kifogás nem elég alapos, mert a videofelvétel készítésének időpontja a kifogásból nem megállapítható.

A bizottság azt is kimondta, hogy a sérelmezett videófelvétel nem is kapcsolódik a választás tisztaságának alapelvéhez.