Orbán kiáll Hernádi mellett

2013.10.09. 20:16

Orbán Viktor kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója közösen vesznek részt a Mol-tulajdonú, tiszaújvárosi TVK új butadiénkinyerő üzemének alapkőletételén a jövő héten – írja a Nol.hu, a Mol nemrég kiküldött meghívóira hivatkozva. A korábban bejelentett beruházás eredményeként 2015-ben adnák át Észak-Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházását.

A közös avatást a híroldal értékelése szerint nem lehet a Mol-vezér ellen kiadott nemzetközi és európai körözéstől független eseménynek tekinteni. Az ügyészség az Interpol-körözés és az európai elfogatóparancs ellenére sem kívánja kiadni Horvátországnak a Mol elnök-vezérigazgatóját. A hivatalos magyar álláspont szerint az itthon lefolytatott nyomozás tisztázta Hernádit  a vesztegetés vádja alól, miszerint kenőpénzt adott volna Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek az INA horvát olajtársaság irányításának megszerzéséért.

A lap értékelése szerint Orbán – aki személyesen is jó viszonyt ápol Hernádi Zsolttal – a közös programmal demonstrálja a Mol-vezér melletti kiállását. Az eseményen Medgyessy Péter volt szocialista kormányfő is feltűnhet, mint a TVK egyik igazgatósági tagja.