Egervár kastélya 100 milliót kap

2013.10.12. 12:40

Csaknem 100 millió forintos támogatással, a konyha és a lakószobák korszerűsítésével, illetve rendezvénytér kialakításával folytatódik a Zala megyei Egervár várkastélyának felújítása.

Fotó: egervar.hu

A Várkastély Kft. az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának turisztikai szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatán nyert el 98,2 millió forintot a várkastély komplex turisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére, amely 196,3 millió forintból valósul meg – tájékoztatta az önkormányzat vagyonkezelő társasága az MTI-t.

A parkoló mellett rendezvényteret alakítanak ki fesztiválok, koncertek, vásárok megtartására. A lovas hagyományok bemutatását szolgálja a jövőben a település központjában, a régi majorban található, az 1700-as évekből származó barokk istálló, amelynek felújítása a napokban kezdődött el.

A magyar állam tulajdonában lévő egervári várkastély állapota az 1961-65 között végzett felújítás óta folyamatosan romlott. Egervár önkormányzata vagyonkezelőként nyáron fejezte be európai uniós támogatással a Nádasdy-Széchenyi-várkastély felújítását.