Megindult a katicák inváziója

2013.10.14. 08:26

Harlekinkaticák lepték el Somogyot, a narancsszínű bogarak a házakba is berepülnek, írja a KaposPont. A lap által megkérdezett egyik férfi házában több száz katica is megfordult már egyszerre. Már alig mernek szellőztetni, és az ajtót sem nyitják ki feleslegesen. A bogarak most éppen telelőhelyet keresnek maguknak, ezért rajzanak ki ilyen nagy számban.

Önnél is feltűntek már?

Narancssárgák vagy hagyományos pirosak, nagy számban érkeztek? Ha Önnél is megjelentek a katicák az elmúlt időszakban, írja meg tapasztalatait! Küldhet fotókat is!

Ugyanakkor nemcsak Somogyban, Budapesten is belefutottak már olvasóink a katicák inváziójába. „Egy pár órára nyitva hagyott ablak miatt délutánra az egész konyhánk teli lett kisebb nagyobb katicákkal. Bent kb. 25-30 darabot szedtünk össze, és legalább ugyanennyi röpdösött az ablak előtt is. Délutánra a lakás másik irányba néző ablakánál is feltűntek" – írta a Facebookon Szilvia.

10-15 katicát gyűjtöttek össze és raktak ki a szabadba. Nála ráadásul nem a narancssárga, Magyarországon nagyjából 5 éve feltűnt bogarak jelentek meg, hanem a hagyományos, 7 pettyes katicák vették be magukat a lakásba.