Csányi úr, az arrogancia a bankba való!

2013.10.16. 11:38
Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor szerdán végigsértegette a válogatott teljesítménye miatt kritikákat megfogalmazó fideszes politikusokat. A legkeményebb beszólást Kocsis Máté pártszóvivő kapta, de jutottak kioktató szavak Wintermantel Zsoltnak és Deutsch Tamásnak is. A válasz össztűz a politikusoktól. Az újpesti Wintermantel szerint ilyen stílusban egy MLSZ-elnök nem beszélhet, ez az arrogancia legfeljebb bankelnökként jöhet be.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerdán sajtótájékoztatón értékelte a válogatott helyzetét, miután befejeződtek a világbajnoki selejtezők. Az OTP-vezér az alkalmat megragadva keményen beszólogatott az összes ismertebb fideszes politikusnak, akik az elmúlt napokban a szövetség felelősségét is felemlegették a válogatott gyatra szereplése miatt.

Csányi a legkeményebben szavakat Kocsis Máténak, a VIII. kerület polgármesterének címezte. A Fidesz-szóvivő nemcsak magánszemélyként kapott a sértegetésekből, Csányinak a pártot is sikerült belekevernie, amikor megvádolta hazudozással. „A rendszerváltáskor hat pálya volt a nyolcadik kerületben. Sikerült azóta hatról négyre csökkenteni a pályát. Egy ilyen ember ne foglalkozzon futballal, fogja be a száját. Mint a Fidesz-szóvivő, annyi terület van, ahol tud hazudni.” Kocsis titkárságán elmondták, hogy a szóvivő délutáni sajtótájékoztatóján reagál majd Csányi szavaira.

Azonnal válaszolt viszont Wintermantel Zsolt, újpesti polgármester, akit lekicsinylő mondatokkal próbált helyreutasítani az MLSZ-elnök, miután a keddi Andorra elleni meccs végén Wintermantel lemondásra szólította fel őt. „Hogy hívják ezt a polgármestert? Ja, Wintermantel. Ő minden stadion és meccs előtt ordibál. Nézzen jobban utána a tényeknek, ez nem politika, ez futball.”

„Csányi úr, a futball valóban nem politika, de nem is bank. Láthattuk, hogy a bankokban nem tisztelik az ügyfeleket, a fociban viszont tisztelni kellene a szurkolókat. Egy MLSZ-elnök nem engedheti meg magának, hogy ilyen stílusban beszéljen a szurkolókkal. Csak egy tanács: az arrogancia lehet, hogy működik bankelnökként, de MLSZ-elnökként elég visszás” - reagált Wintermantel.

Csányi Deutsch Tamás egykori sportminiszternek a többek között az első Orbán-kormány idején megvásárolt, de aztán soha el nem készült stadionbeléptető rendszert hánytorgatta fel: „Olyan mélyen nem tartunk, hogy a megjegyzéseit kommentáljam, de tanácsot tudnék adni. Az a stadionbeléptetőnek álcázott síkapu, amit megvásároltak, még mindig ott pihen a raktárakban. Azzal tenne igazán jót a magyar sportnak, ha ezt eladná. És ha hallgatná. Megjegyzem, komolyan vettem a kritikáját. miután ilyen tapasztalatai vannak az utánpótlásban a pénzek felhasználásával, komolyabban fogják ellenőrizni. A képviselő úr csak egy klubnál szerezte a tapasztalatait.”

Deutsch a Facebookon vászolt: "A győztesek vicceket mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatót tartanak" - tisztelettel ajánlom Laczkó Mihály dr., ohh, bocsánat, Csányi Sándor dr. (annyira kísérteties a hasonlóság a hozzá nem értésüket illetően, ezért kevertem őket össze) vesztes MLSZ elnöknek." Majd később még azt is hozzáfűzte, hogy személy szerint neki tetszett "Sándor bácsi kamikaze stílusban nyomott kapuzárási pánik showja".