Öngyilkos lett 2006 kilőtt szemű áldozata

2013.10.21. 18:46

Öngyilkos lett a 2006 őszi rendőrterror egyik áldozata. Cs. Attilának „volt egy rossz szeme, meg egy jó. A jót kilőtték, a rosszal meg nem látott. Kapott egy nem enyhe depressziót” – mondta Zétényi Zsolt, az áldozat volt ügyvédje. Zétényi az öngyilkos férfi édesanyját hívta fel, tőle tudta meg ügyfele halálát.

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos parlamenti képviselő a parlamentben kérdezte Navracsics Tibor igazságügyminisztert és miniszterelnökhelyettest az ügy kapcsán. A képviselő szerint 2006-ban „a rendőri szervek és az ügyészségek és a bíróságok megtorlássorozatot hajtottak végre a magyar emberekkel szemben, megengedhetetlen módon tapostak bele az emberekbe, könnygázazták, gumilövedékezték, lovasrohamot vezényeltek, kínozták őket." Gaudi szerint ezzel akarták megakadályozni a Gyurcsány-kormány elleni tiltakozásokat.

Navracsics szerint az új országgyűlés nem sokkal a megalakulása után egy határozatban ítélte el a 2006-os őszi eseményeket, eddig összesen 149 ember kapott kártérítést, körülbelül háromszázmillió forint értékben, tehát a kormány megtette a szükséges lépéseket. Tizenöt embert ítéltek el bíróságok és másik tizenöt emberrel szemben van folyamatban eljárás. Gergényi Péter, volt budapesti rendőrfőkapitány ellen is büntetőper indult.

Navracsics hivatkozott még a bíróságok függetlenségére is, amikor Gaudi az igazságszolgáltatás hiányosságait kérte rajta számon. Az igazságügyminiszter szerint ugyanis a parlament nem avatkozhat be a bíróságok munkájába, erre Magyarországon nincs lehetőség, noha éppen Navracsics volt az, aki a Cozma-ügy után próbált meg nyomást gyakorolni a bíróságokra. A Kúria elnöke azonban lepattintotta a minsztert – többek között éppen a bíróság függetlenségére hivatkozva.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport