Rogán felgöngyölítené a bajai botrányt

2013.10.21. 13:38

Rogán Antal a plenáris ülés kezdete előtt tájékoztatta a sajtót a hamis bajai videóval kapcsolatos Fidesz-álláspontról. A frakcióvezető döbbenetét fejezte ki az ügy miatt, szerinte "a rendszerváltás óta egy parlamenti párt először került ilyen bizonyítékhamisítási ügybe". Ez a parlamenti párt természetesen az MSZP, melynek székházába került a választási csalásról hamisított felvétel.

Mivel a szocialisták sem tagadják ezt, ezért Rogán felszólította őket, tisztázzák azt, pontosan mit is kezdtek a videóval, milyen szerepet játszottak megrendelésében és terjesztésében, illetve tudatában voltak-e, hogy az egyik készítője a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció tagja volt.

Rogán szerint az kiderült: az ügy már nem tartozik a választáshoz, de a bizonyíték-hamisítás olyan komoly dolog, hogy meg kell fontolni a jogi lépések kezdeményezését is. Erről a Fidesz kedden fog dönteni, és a frakcióvezető arra is utalt, hogy megvizsgálják, a jövőben hogyan lesznek elkerülhetők a hasonló hamisítások.

Addig is leszögezte, hogy a Fidesz az Országgyűlésben is mindent megtesz az ügy feltárása érdekében, és a sajtót is arra biztatta, hogy folytassa a tényfeltáró munkáját.