Deutsch Tamás ügyvédi irodát alapít

2013.10.24. 11:59
Hamarosan saját ügyvédi irodát indít Deutsch Tamás. A fideszes politikus az új cége mellett nem szándékozik feladni a brüsszeli képviselőséget sem.

Deutsch Ügyvédi Iroda néven saját vállalkozást alapít Deutsch Tamás. A Fidesz uniós képviselője megerősítve az Index információit elmondta, hogy a jelenlegi tervek szerint az iroda tevékenysége 2014. január 1-től indul majd.

Deutsch Tamás az első Orbán-kormány idején sportminiszterként fejezte be a jogi egyetemet, 2011-ben pedig letette az ügyvédi szakvizsgát. Ezt követően az előírásoknak megfelelően egy évig alkalmazott ügyvédként dolgozott, és 2012-től vállalt egyéni ügyvédként jogi ügyeket.

A brüsszeli képviselő kijelentette, az irodában 5-6, eddig szintén egyéni ügyvédként dolgozó jogász lesz a munkatársa. A leendő kollégák többsége évtizedes tapasztalattal rendelkezik a legkülönfélébb területeken, így az iroda céges, polgári, büntető és nemzetközi ügyeket is vállalhat.

Deutsch azt is elmondta, hogy az új vállalkozás nem jelenti azt, hogy feladná politikai karrierjét, az új ciklusban is jelölteti magát a Fidesz brüsszeli listájára.

Az ügyvédi iroda olyan vállalkozási forma, amely adózásilag kedvezőbb lehetőségeket nyújt a benne résztvevőknek, mint az egyéni ügyvédkedés. Az országgyűlés tagjai között is több sikeres ügyvéd található. Vonzó példát jelenthet Papcsák Ferenc fideszes képviselő jól menő ügyvédi irodája. Papcsák a napokban a Heti Válasznak adott interjújában elmondta, hogy tulajdonosként tavaly úgy tudott 65 millió forint osztalékot kivenni a cégből, hogy az ott folyó ügyekkel személyesen alig kellett foglalkoznia, azt megoldották az alkalmazottak.