Kőrös: Az MSZP rendelte a bajai videót

2013.10.28. 21:36 Módosítva: 2013.10.28. 22:55

Csapdába csalta és kihasználta az MSZP a bajai választási csalásról szóló videó készítőit, állította az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kőrös Gusztáv, a Demokratikus Koalíció korábbi tagja, aki ott volt a kamuvideó készítésénél.

Kőrös határozottan állította, hogy a videót az MSZP rendelte meg tőlük. Mint elmondta, Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke hívta fel őket, hogy csináljanak egy oktatófilmet, amiben azt mutatják meg, hogyan csal a Fidesz. Kőrösnek azt mondták: ezt majd Borsodban, a helyi romáknak mutatják be, hogy ne higgyenek az ígérgetésnek.

Kőrös feladata az volt, hogy a videót átadja a Fejér megyei MSZP sporttagozatának vezetőjének, Károlyi Attilának. Ő később a szocialisták Jókai utcai székházába vitte a felvételt Király Györgynek. Kőrös Gusztáv úgy tudja, Mesterházy Attilával is tudatták, hogy elkészült a felvétel, ő kérte, hogy vigyék be azt az MSZP székházába. "Ezt a mocskos, gerinctelen dolgot nem kellett volna megcsinálni" – mondta Kőrös.

Az ATV hétfő esti Egyenes beszéd című műsorában Kőrös Gusztáv súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért az MSZP és Mesterházy Attila, a párt elnöke rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket tesz, közölte az adás után a párt.

Király György korábban a Blikknek azt mondta: valóban ő kapta meg a bajai videót, de nem ő rendelte meg.