Nem segítettek a haldoklón, azt hitték, részeg

2013.10.30. 06:14

Legalább 16 órán át kerülgettek kollégái egy szélütéstől lebénult, mozdulatlan vasutast a szűk szolgálati helyiségben anélkül, hogy orvost hívtak volna hozzá – írja a Blikk.  Lakatos László ezután több mint egy hónapig kómában feküdt a győri kórházban, a napokban halt meg. Ha munkatársai orvost hívtak volna, a férfi ma is élhetne. De nem hívtak, mert két kollégája azt gondolta, Lakatos részeg.

A kocsivizsgálóként dolgozó férfi nem ittas volt: stroke-ot, vagyis agyérelzáródást kapott, ezért nem tudott megmozdulni, sem segítségért kiáltani – írja a lap. László délelőtt 11-kor még jelentést írt a munkanaplóba. Este 6-kor járt le a műszakja, érkező váltótársai viszont csak azt látták, hogy magatehetetlenül ül a székben. Magatehetetlenül hevert a széken, és talán látta, amint kollégái kerülgetik. Másnap reggel hívott hozzá orvost egy harmadik, hajnalban kezdő kollégája. A férfit kórházba szállították, de már késő volt, kómába esett.

A család nem akar feljelentést tenni, de a férfi idősebbik fia a Kisalföldnek elmondta, ha túl vannak a temetésen, kártérítési pert indítanak a vétkes kollégák és a MÁV ellen.

A MÁV belső vizsgálatot indított. Az eset után egy héttel kirúgták a vétkes kollégákat, a hivatalos indoklás szerint „munkafegyelmi mulasztás" miatt. Azért ugyanis nem küldhették el őket, mert felelőtlenségükkel, embertelenségükkel kollégájuk halálát okozták.