no

Ismét ásotthalmi tanyán találtak drogot

2013.11.02. 14:24

Hét kilogramm mennyiségű kendernövényt, kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint orvvadászathoz szükséges eszközöket és több kilogrammnyi fagyasztott vadhúst találtak a rendőrök egy ásotthalmi tanyán csütörtönök, írja a police.hu

A házkutatás során talált a vadhús eredetét az ott élő férfi nem tudta igazolni. Ellen kábítószer birtoklása, valamint orvvadászat miatt indult büntetőeljárás. A szegedi nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását. 

2001-ben ugyancsak Ásotthalmon, egy tanyán találtak a rendőrök körülbelül 16.000 tő kábítószernek minősülő indiai kendert. Az ott élő holland férfit pedig őrizetbe vették. Megkérdeztük a rendőrséget, a két tanya nem ugyanaz. Mielőt azonban megérkezett volna ez a válasz felhívtuk az ásotthalmi körzeti megbízottat is, hátha jobban ismeri a környéket és rögtön tud válaszolni.

A körzeti megbízottnak gyakorlatilag mi számoltunk be a hírről. A rendőrök olyan gyorsan és profin végezhettek a nyomozással, házkutatással, lefoglalással és őrizetbevétellel, hogy a helyi körzeti megbízott még csak észre sem vette az akciót.