Rádőlt egy fa a vágányokra Gödöllőnél

2013.11.03. 18:17 Módosítva: 2013.11.03. 22:51

Fa dőlt a vágányokra Gödöllő és Isaszeg között, ezért e két település között áll a vasúti közlekedés. Így jelentős, 30-90 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap este.

Az erős széllökések miatt kidőlt fa a Gödöllő és Isaszeg közötti vonal mindkét vágányát eltorlaszolta, az egyik felett megrongálta a felsővezetéket is.

Már eltávolították a sínekre dőlt fát, de éjfélig is eltarthat a helyreállítás. A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Gyékényes-Pécs vasútvonalakon 20-30 (esetenként 40-60) percet késnek az esti vonatok.

A kidőlt fa több mint 200 méter hosszú felsővezetéket szakított le ez egyik vágány fölött, és három oszlop tartószerkezetét is megrongálta. A vasúttársaság jelentős szakembergárdát mozgósított, de még így is előreláthatóan éjfélig tart a helyreállítás.

A fa eltávolítása óta, este fél nyolctól egy sínpáron már haladhatnak a vonatok. A jelentős késések miatt vasárnap a Budapest-Keleti pályaudvar és Nyíregyháza között közlekedő feláras vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.

A fa a másik vágány feletti felsővezetéket megrongálta, ennek a helyreállításán még dolgoznak a MÁV szakemberei. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon kialakult jelentős, 30 és 240 perc közötti késések csak lassan csökkennek addig, amíg mindkét vágányon megindulhat a közlekedés.

Az utasok érvényes vasúti bérletekkel, menetjegyekkel igénybe vehetik a H8-as, gödöllői HÉV-et a teljes vonalán, a Budapest, Örs vezér tere és Pécel között közlekedő Volán-járatokat, valamint a 2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Gyékényes-Pécs vasútvonalakon 20-30, esetenként 40-60 perc késéssel közlekednek az esti vonatok, mert Pécs és Godisa között meghibásodott a felsővezeték-hálózat. A MÁV szakemberei egy órán belül, röviddel este negyed kilenc után helyreállították a felsővezetéket, a késések fokozatosan csökkennek.