Új menetrend, hosszabb menetidő Vác felé

2013.11.03. 14:09

Hétfőtől új menetrend van érvényben a váci és a veresegyházi vasúti vonalon. Gyorsabb nem, de az ígéret szerint ezzel legalább kiszámíthatóbb lesz az elővárosi közlekedés. A „vágányzári menetrend”-nek elkeresztelt változtatásokra a felújítások miatt van szükség. Korábban még a MÁV is elismerte, hogy a biztosítóberendezések meghibásodásával, kábelszakadásokkal fűszerezett káosz már túlment egy határon.

A MÁV-Start honlapján fennálló érvényes verzió szerint a vonatok jellemzően 5-10 perccel korábban indulnak majd mindkét vonalon, a Budapest-Szob közötti vonatok menetideje 8-10 perccel, a Budapest-Göd közöttieké pedig 1-3 perccel hosszabb lesz.

A módosított menetrend november 22-ig lesz érvényben, eddig tart a Vác és Göd közötti vágányzár, a menetrend későbbi alakulásáról majd később döntenek. „November 23-tól az egy vágányú menetrendi közlekedés befejeződik a vonalon, az ezt követő munkálatok már várhatóan kiszámíthatóbb vasúti közlekedést tesznek majd lehetővé” – írják.

A 63 kilométeres Budapest-Vác-Szob és a 49 kilométeres Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalakat összesen 14,8 milliárd forintból korszerűsítik, az átépítés a tervek szerint 2015 májusban fejeződik be.