Az exfideszes Balogh nem ért rá a lemondásáról beszélgetni

2013.11.04. 13:59 Módosítva: 2013.11.04. 16:01
„Azt majd én eldöntöm [hogy lemondok-e]. Nem látja, hogy dolgozom? Nem érek rá beszélgetni" – a Vak Komondor díjat alapító Együtt-PM politikusa a vak komondor tulajdonosát kérdezte arról, beismerő vallomása után lemond-e végre parlamenti mandátumáról.
995892 596799167043354 977917372 n 300
Fotó: Szabó Tímea

Balogh József beismerő vallomása után mi más érdekelhetné az embereket, mint hogy lemond-e parlamenti mandátumáról az exfideszes képviselő. Ezt kérdezte tőle Szabó Tímea független (PM-es) képviselőnő is, de Balogh elhajtotta. 

Facebook-oldalán írta a politikusnő:

Odamentem az ülésteremben Balogh Józsefhez, megkérdeztem, hogy mégis hogy képzeli hogy bárkit megüt, pláne a nála gyengébbet, és megmondtam: nem méltó arra, hogy itt üljön, ezért adja vissza a mandátumát. Válasz: "azt majd én eldöntöm. Nem látja, hogy dolgozom? Nem érek rá beszélgetni." Hát én beszélgetni nem akartam vele, viszont egy légtérben sem szeretnék tartózkodni a nőverő politikussal.

Balogh ellen súlyos testi sértés megalapozott gyanújával folytat eljárást a rendőrség, melynek során a képviselő elismerte a bántalmazást. Vallomása szerint nemcsak ütötte, de a hajánál fogva a terasz fakorlátjába is beleverte élettársa fejét. 

Az Együtt-PM egyébként szeptemberben Vak Komondor díjat alapított, hogy a „legbunkóbb és legtahóbb fideszes, KDNP-s és jobbikos képviselők kitüntetésben részesüljenek″. Szabó egy képet is posztolt a díjról, melyet a névadó állat gazdájának, Baloghnak is átadott korábban:

Emlékeztetőül az Együtt-PM által Baloghnak átadott "Vak Komondor" díj, ami a legelvetemültebb nőverő politikusoknak "jár". Remélem, képviselőtársaink csatlakoznak az Együtt-PM-hez, és lemondásra szólítják fel Baloghot!

Szabó Tímea párttársa, Szabó Rebeka is kiakadt Balogh vallomásán. Ő is odament hozzá, de Balogh neki sem válaszolt semmit:

És ez a Balogh József itt ül tőlem öt méterre! Odamentem hozzá, elmondtam, hogy szégyen, amit művelt és hogy még van képe bejönni. Nem reagált, a laptopjába temetkezett.