Ugye utálta a hétfőt? Nem úgy a Mahir!

2013.11.05. 13:05
Hétfőn két állami közbeszerzési pályázaton is nyertesként jelentették be a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft.-t. Simicska Lajos érdekeltsége nettó 680 millió forint értékű megbízást kapott.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Belügyminisztérium egy napon, november 4-én tette közzé hivatalosan közbeszerzési pályázatainak eredményét, amelyeken a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. nyert.

Az MT Zrt. a következő két évben tartandó külföldi turisztikai kiállítások magyar kollektív standjának megvalósítására írta ki a pályázatot. A megrendelés áfa nélkül 590 millió forintos üzletet jelent a győztes cégnek. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég korábban is többször nyert az MT Zrt. kiállításszervezési közbeszerzésein, a korábbi szerződések azonban eddig általában egy évre szóltak, míg most 2015 végig leszerződtek vele.

A cégnek összesen 61 kiállítás standját kell felépítenie 5 ezer négyzetméteren Moszkvától Londonig és Göteborgtól Dubajig.

A BM pályázata, amelyet az EU Regionális Fejlesztési Alap és Kohéziós Alap által társfinanszíroz, a közlekedésbiztonságot javító fejlesztések és rendőrségi ez irányú tevékenységének bemutatását célozta meg. A 91 milliós projektet a Mahir és a MonDay Consulting Tanácsadó Kft. konzorciuma dolgozhatja ki.

A cég az Opten céginformációs adatbázis szerint a Mahir Magyar Hirdető Részvénytársaság „közvetlen irányítása″ alatt áll. Annak a cégnek Simicska Lajos a vezérigazgatója, aki 1993 és 1995 között a Fidesz gazdasági igazgatója, 1998 és 1999 között az APEH elnöke volt

Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. 2010 óta gyakorlatilag megtriplázta forgalmát. A kormányváltás évében a nettó árbevétel alig haladta meg a 580 milliót, tavaly viszont már 1,58 milliárd forintot tudtak elszámolni.