Továbbra is Fidesz-tag az asszonyverő Balogh

2013.11.05. 17:10
Jelenleg is a Fidesz tagja Balogh József országgyűlési képviselő, aki áprilisban orr- és arccsonttörést okozva verte meg élettársát. Baloghot a verés után néhány nappal kiléptették a Fidesz parlamenti frakciójából, mert ott vállalhatatlanná vált a jelenléte.

Az Index információi szerint máig nem kellett kilépnie a Fideszből Balogh József országgyűlési képviselőnek, pedig már fél éve, hogy részegen megverte élettársát.

Fülöpháza polgármestere április 28-án egy lakodalomból hazaérkezve, hajnalban ököllel támadt élettársára, akit úgy helyben hagyott, hogy darabos orrcsonttörést és többszörös járomcsonttörést szenvedett.

A verés miatt a képviselőnek május 2-án ki kellett lépnie a Fidesz parlamenti frakciójából. Miután egyértelmű volt, hogy a képviselőcsoport vezetése nem fogja elnézni a nagy felháborodást keltő esetet, Balogh maga jelentette be, hogy kilép, de mandátumát nem adja vissza, hanem független képviselőként továbbra is tagja marad a parlamentnek.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője május 2-i közleményében azt írta, hogy számára magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait, véleményét pedig a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. „Ezt tudomására hoztam Balogh József képviselőtársamnak is, aki ezt követően tájékoztatott arról, hogy kilép a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjából.″

Balogh párttagságát a napokban sem kérdőjelezték meg, jóllehet hétfőn az ügyészség hivatalos közleményéből kiderült, végig hazudott is a sajtónak, amikor azzal védekezett, hogy nem emlékszik a hajnali történésekre, és véleménye szerint az asszony a család házőrző kutyáján átesve szerezhette sérüléseit. Az ügyészség közlése szerint Balogh beismerő vallomást tett, és azt is bevallotta, hogy élettársa fejét hajánál fogva verte a terasz fakorlátjába.

Az biztos, hogy Balogh 2014-ben nem lehet már képviselőjelölt, ám a helyi politikában még nem tettek le róla. Polgármesteri tevékenységét mindaddig folytathatja, amíg bírósági ítélet ki nem mondja bűnösségét. A pártban egyébként pozitívumként állították a súlyos üggyel szembe, hogy korábbi válása után ő nevelte fel a házasságból született gyerekeket.

A Fidesz felemás reakciója már korábban is szóba került. Lázár János a nyáron egy rádió műsorban Fiala János kérdésére azt válaszolta, azért nem vizsgálja a párt a Baloghéknál történteket, mert „mi köze a pártnak ahhoz, hogy a magánéletében ki, mit csinál?”