Tobin újabb haladékot kapott

MTI/Index
2013.11.08. 07:40

Újabb két hét gondolkodási időt kért az ír gázolóként ismert férfi, hogy eldöntse, hajlandó-e Magyarországra jönni megkezdeni a két gyermek életének kioltásáért a magyar bíróság által 2002-ben kirótt büntetésének letöltését – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztetett: korábban Navracsics Tibor igazságügyi miniszter garanciát vállalt arra, amennyiben Magyarországra jön Francis Ciarán Tobin, a lehető legrövidebb időn belül hazatérhet Írországba, hogy ott ülje le fennmaradó büntetését.

Másodszorra kér gondolkodási időt

Tobinnak eredetileg szeptember végéig kellett volna nyilatkoznia arról, hajlandó-e Magyarországra utazni, hogy megkezdje büntetésének letöltését. Magyarország felajánlotta, hogy ha Tobin Budapestre érkezik büntetésének letöltésére, akár 2-3 napon belül ki is adhatják Írországnak. Az ír férfi ezt követően elhagyhatja Magyarországot, és Írországban folytathatja a büntetésének letöltését.

Tobin szeptember végén haladékot kért a magyar hatóságoktól, akik november 8-ig biztosítottak neki gondolkodási időt. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter közlése szerint a leányfalui ír gázoló a levélben kérte, hosszabbítsák meg a válaszadás lehetőségét. Tobin garanciákat kért arra is, hogy megfelelő életkörülmények várják a magyar börtönben, és arra, hogy magyarországi fogva tartása idején tartani tudja a kapcsolatot családjával.

A mostani engedmény kapcsán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jelezte Tobinnak, hogy utoljára hajlandó kitolni a megadott határidőt, amely így november 21. éjfélre módosult – írta a Magyar Nemzet.