Most már tényleg vége a nyárnak

2013.11.09. 10:02 Módosítva: 2013.11.09. 10:37

Szombaton nyugaton és északon többnyire már erősen felhős lesz az ég, másutt hosszabb napos időszakokra lehet számítani, és csak délutántól növekszik meg a felhőzet. Estétől délkelet felé terjedve egyre többfelé lehet csapadék, ekkor már helyenként erős széllökések is várhatóak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, délen egy-két fokkal melegebb, északnyugaton, északon hűvösebb valószínű. Késő este 7, 13 fokra számíthatunk az OMSZ szerint.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, de napközben átmenetileg helyenként felszakadozhat a felhőzet. Délelőtt keleten, estétől délnyugaton valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

De az átmenetileg még enyhe idő ne tévesszen meg senkit, az indiánnyárnak totálisan, hivatalosan is vége. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az ÁNTSZ bejelentése: véget ért a 2013-as pollenszezon – jelentette be. Az allergén növények virágpora már legfeljebb alacsony koncentrációban fordul elő. A téli időszakban viszont az allergén gombák koncentrációja emelkedhet meg: a fűtési szezonban gyakoribbá válhatnak a penészgomba és a poratka által kiváltott megbetegedések.