Teket Melinda a parlamentbe készül Bajnai oldalán

2013.11.09. 14:32 Módosítva: 2013.11.09. 15:06

Megnevezte 31 egyéni választókerületi jelöltjét a 2014-es parlamenti választásra az Együtt-PM szövetség szombaton Budapesten. A 31 egyéni jelölt közül húszat az Együtt - A Korszakváltók Pártja, tizenegyet a Párbeszéd Magyarországért (PM) állított. Az indulók között tíz nő, és öt parlamenti képviselő van (négyen a PM színeiben, függetlenként politizálnak, Göndör István pedig az MSZP-frakcióban).

Változás, hogy Baján az időközi önkormányzatiképviselő-választáson második helyet elérő Teket Melinda indul a korábban megnevezett Michna Ottó helyett, Vásárosnaményban pedig Dienes Csilla váltotta a családi okból visszalépő volt SZDSZ-es Sértő-Radics Istvánt.

Teket Melinda belépése az országos politikába logikus, hiszen a bajai választás körüli médiaérdeklődés, valamint az ellene indított lejáratókampány durvasága nagy ismertséget hozott neki. A megismételt második forduló éjszakáján Teket még arról beszélt, visszatér szakmájához, az újságíráshoz, de egy új megmérettetést (helyben) újra vállalna. Akkor tehát még úgy tűnt, 2014 októberében az önkormányzati választáson indult volna.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség korábban olyan megállapodást kötött a szocialista párttal, hogy a fennmaradó 75 körzetben az MSZP jelöltjét támogatja a 2014-es parlamenti választáson.

Az Együtt 2014 vezetője a kormányváltást akaró, de ma még párt nélküli bizonytalanok megnyerését nevezte pártja legfontosabb feladatának. Bajnai szerint a bizonytalanok megszólítására csak az Együtt-PM-nek van esélye. Arról is beszélt, hogy a választási győzelemhez az kell, hogy a 2014-es választás Orbán Viktor hatalomban maradásáról szóló népszavazás legyen, az emberek többsége ugyanis kormányváltást akar.