Beszólt a polgármesternek, feljelentették

2013.11.10. 10:43

Rendszeresen kommentálta, kritizálta a cserszegtomaji képviselő-testület üléseit és döntéseit a saját honlapján Elekes István, a cserszegtomaji önkormányzat független képviselője, ezért a polgármester, Bartha Gábor feljelentést tett ellene.

Az október 10-i rendkívüli ülést ezzel a képpel illusztrálta Elekes István a honlapján
Az október 10-i rendkívüli ülést ezzel a képpel illusztrálta Elekes István a honlapján

Elekes minden testületi ülést részletesen leír a honlapján, és többször tesz gúnyos megjegyzéseket a közbeszerzések átláthatatlanságára és a pályázati pénzek kiosztására. A tradicionális cserszegtomaji falunap költségeinek elszámolásáról például ezt írta:

Polgármesterünk bár nem akarta megérteni milyen falunapról kérek elszámolást, de a végén elmagyarázták neki a mellette ülők, hogy egy évben egy falunap van, és minden bizonnyal ez érdekel engem. Várom az elszámolást, és remélem jobban sikerül mint tavaly, mert akkor a két elszámolás köszönő viszonyba sem volt egymással a falunapról.

Bartha Gábornak ez már sok volt, mert szerinte ezzel Elekes arra utalt, hogy a "képviselő-testület bűncselekmények elkövetője, akiknek börtönben helye", és ezzel a képviselő becsületsértést követett el - írja a polgármester a feljelentésében.

Bartha és Elekes egyébként azon is összekülönböztek, hogy az önkormányzat elbocsájtotta a képviselő testvérét, Süliné Elekes Évát, aki 9 éve közművelődési szakemberként dolgozott az önkormányzatnak. Elekes szerint a döntés mögött nem szakmai érvek álltak, hanem az, hogy a szakember az ő testvére. A képviselő erről is írt egy bejegyzést a honlapján, amit a polgármester szintén rágalmazásnak minősített, azt hangsúlyozva, hogy Süliné közös megegyezés alapján távozott az önkormányzattól.