Fejlövés végzett a kóbor ebekkel Makón

2013.11.11. 14:29

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, aki a makói gyepmesteri telep vezetőjeként a gyanú szerint több odavitt kóbor kutyát fejbe lőtt. Az ügy még januárban pattant ki, miután egy állatvédő képeket közölt a Facebookon a konténerbe dobott állatokról, amelyek némelyike még életben is volt, miután a többi tetemre dobták – írta a Délmagyar.hu. A kutyákon fejlövés nyomai láthatók.

63776 514413271912779 1057427913 n
Fotó: Dancsi Péter / Facebook

Figyelem!

A botrányt kiváltó egyik Fotó. Csak erős idegzetű olvasóinknak

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

A képek és a videófelvétel közlése nyomán a járási hivatal állat-egészségügyi hatósága csak kisebb, szankciót sem igénylő adminisztratív szabálysértéseket tárt fel, a rendőrség azonban vizsgálatot indított állatkínzás bűntettének gyanúja miatt.

D. András elismerte, hogy a rendőrség gyanúsítottként hallgatta őt ki, ám az egykori gyepmester azt állította, nincsen köze a bűncselekményhez: a gyeptér udvara ugyanis nyitott, így bárki elhelyezhette ott a tetemeket – érvelt a napilapnak D. András.

A férfi ugyan már nem gyepmester, de jelenleg is a telepet kezelő Makói Kommunális Nkft. alkalmazásában áll.