Horváth Csabát akarja az MSZP főpolgármesternek

2013.11.13. 06:16

Horváth Csabát jelöli az MSZP főpolgármesternek - írja a Népszabadság. A lap értesülése szerint az MSZP országos elnöksége hivatalos formában is támogatásáról biztosította Horváth Csaba pályázatát a szocialista párt jövő évi főpolgármester-jelöltjeként.

Ez az egyik fontos formális lépcső a hivatalos jelöltség felé vezető úton - írja a Népszabadság, ugyanakkor a lap információja szerint nem egyértelmű, hogy a szocialistákkal szövetséges Együtt-PM automatikusan felsorakozik-e majd az MSZP-s politikus mögé.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem gondolkodnak más jelöltben, csak Horváth Csabában, aki  a fővárosi ambíciói miatt nem szerepel a párt országos listáján.

Az MSZP budapesti küldöttértekezlete a főpolgármester-jelöltről hivatalosan december elején dönt - írja a Népszabadság szerdai számában.

A lap megkereste a Bajnai-féle Együtt-PM szövetséget, de a szervezet szerint ők még nem döntötték el, kit jelöljenek főpolgármesternek.

2010 őszén Horváth már indult a főpolgármesteri székért az MSZP jelöltjeként, akkor 29,4 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, szemben Tarlós Istvánnal, aki 53,3 százalékot szerzett. A harmadik helyezett az akkor még LMP-s Jávor Benedek volt. A kampányban akkor Horváth leginkább azzal a "jó hírével" irányította magára a figyelmet, hogy közölte: ingyenessé tenné az utazást a BKV-n.

Korábban egyébként az Index már megírta, hogy Horváthnak - mint főpolgármester-jelöltnek -  olyannyira biztos volt a helye, hogy ez még az Együtt-PM és az MSZP tárgyalásain is az egyik mozdíthatatlan pontként vetődött fel, holott 2010-ben alig több mint Tarlós szavazatainak a felét tudta begyűjteni.