Megtalálták a tájfunban eltűnt magyart

2013.11.14. 07:48 Módosítva: 2013.11.14. 08:41

Életben van az a magyar férfi, akiről napokig nem lehetett tudni a Fülöp-szigeteki tájfun után – jelentette be Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

A szeretetszolgálat éjfél után nem sokkal kapta az információt, hogy életjelet adott magáról a fiatal férfi, akit napok óta kerestek a szigeteken. A férfi nem érzi magát biztonságban, szeretne minél hamarabb Magyarországon lenni – mondta Szenczy Sándor.

Lukács Csaba, a szeretetszolgálat önkéntese telefonon a helyszínről jelentkezve azt mondta: a magyar férfi a körülményekhez képest jól van. Nem tudnak vele kommunikálni, de a GPS-koordináták alapján méterre pontosan tudják, hogy hol van. Egyeztették egymással a találkozási pontokat, bíznak benne, hogy a férfit és feleségét 24 órán belül haza tudják hozni Magyarországra.

A terület nem biztonságos, mindenféle szállítási útvonal le van zárva, mondta Lukács Csaba. Most azon dolgoznak, hogy járművet találjanak, amellyel ki tudják őt hozni onnan. Kiemelte: százezer számban próbálnak menekülni az emberek a szigetekről, onnan viszont, ahol a magyar férfi tartózkodik, még nem indult meg az emberek evakuálása. 

A 28 éves férfi a hatalmas erősségű tájfun idején Leyte szigetén tartózkodott, ahol a legnagyobb pusztítást okozta a vihar. Családja a a tájfun óta nem tudott kapcsolatban lépni vele.

A férfi pár éve költözött Biliramba, ahol megházasodott, és filippínó feleségével egy internetes kávézót nyitott.