Könyvet ír a móri mészáros társa

2013.11.15. 07:02
Bűnmegelőzési könyvet ír a börtönben Weiszdorn Róbert, akit 40 évre ítéltek a móri, nyolc ember halálát okozó banki mészárlás miatt.

A Blikk  szerint a készülő könyv tartalma egy mondatban is összefoglalható: "Hogyan ne legyünk bűnözők?". Weiszdorn a tervei szerint saját életén keresztül mutatja majd be azokat a pontokat, amelyeket ha elkerült volna, most boldogan nevelné három gyerekét otthon.

De hogyan kerülhetjük el a börtönt? Nos, Weiszdorn szerint először is nem kell zűrös emberekkel ismerkedni. Szerinte ő is ott követte el a hibát, hogy megismerkedett bűntársával, Nagy Lászlóval - aki elfogása után, még az előzetes letartóztatása idején öngyilkos lett.

 Weiszdorn szerint senkinek nem szabad azzal áltatnia magát, hogy csak egy bűncselekmény lesz, azután minden megy tovább a régiben. Szerinte ő is ilyen ábrándokban ringatta magát, többek között abban a sorsdöntő pillanatban, amikor Nagy megkérte, hogy tartson terepszemlét a móri bankban. Azt mondogatta, először és utoljára – így is tett, és a következő pillanatban máris ott volt az évszázad mészárlásánál.

A könyvet az elítélt férfi főként azoknak a rendőröknek szeretné ajánlani, akik „újjászülettek" a vérengzés napján. A járőrök igazoltatták Nagyot és Weiszdornt a bankrablás után pár perccel. Ha lebuknak, Nagy szitává lőtte volna őket. Weiszdorn szerint a rendőröknek érezniük kell: soha nem tudhatják, kikkel állnak szemben - írja a Blikk.

2002. május 9-én, a móri bankrablás idején Weiszdorn volt az, aki rálőtt a biztonsági őrre, majd – magát őrnek kiadva – a pénzintézet ajtajába állva küldte el az érkezőket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport