Kósa nem indul Debrecenben

2013.11.15. 20:47

Kósa Lajos országgyűlési képviselőként folytatná politikai pályáját, négy polgármesteri ciklus után jövőre nem indul a debreceni városvezetői posztért, jelentette a távirati iroda.

A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta, jövőre új korszak kezdődik az állam és az önkormányzatok kapcsolatrendszerében, és hosszú töprengés után döntött úgy, hogy a parlamentben szolgálja tovább Debrecent.

A dehír.hu beszámolója szerint Kósa pénteken a Kölcsey Központban azt mondta, "felemelhetjük a fejünket, már nem csak megszokásból hangoztatjuk, hogy ez Debrecen”. Beszélt a kultúra és a sport sikereiről, arról, hogyan lett igazi központja a városnak – a főtér, a Baltazár Dezső tér, a Modem, a Kölcsey Központ által is. Felidézte, hogy került fel a világtérképekre is Debrecen.

Azt mondta, nem jó, ha egy város élén túl sokáig áll egy ember. "Bárki lesz a polgármester, biztos vagyok benne, hogy azzal is meg fogom találni a hangot. Az az év, ami az önkormányzati választásokig hátra van, sok élményt fog hozni Debrecennek” – ígérte Kósa.